user_mobilelogo

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Vrijwilligers gezocht

Bij de verschillende activiteiten kunnen we altijd extra hulp gebruiken. Spreekt een van de activiteiten je aan en vind je het leuk om mee te helpen? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar info@bergendalsbloei.nl en we nemen snel contact met je op. 

 

Bloei door de jaren heen
In 1917 opgericht, in eerste instantie onder de naam Buurtvereniging Berg en Dal met de volgende doelstellingen:

  • het bevorderen van de belangen der burgers in de buurtschap Berg en Dal
  • het bevorderen van de eensgezindheid en het onderouden van een vriendschappelijk verkeer

Politiek
In een speciaal artikel wordt in die eerste statuten gedreigd om bij eventuele schade voor de Berg en Dalse bevolking, desnoods zelf bij gemeenteraadsverkiezingen met eigen kandidaten te komen of anderen te steunen. Een politieke richting werd daarbij gelukkig niet aangegeven en dat is nog steeds zo. 

Onderafdelingen
De buurtvereniging kende ook al verschillende onderafdelingen die rekening en verantwoording moesten afleggen bij het bestuur. Men kende een Oranjecomité, een Sint Nicolaas comité en een Kolencommissie.

Veranderingen
Er veranderde veel in het dorp en ook in die buurtvereniging. De naam werd gewijzigd in Berg en Dals Bloei, een naam die de stichting nog steeds met veel trots draagt. Voor buitenstaanders klinkt de naam wellicht enigszins oubollig in de oren, maar in het dorp Berg en Dal betekent is het een gevestigde naam. In de nu bijna 100 jaar van haar bestaan, heeft de vereniging, nu stichtig duidelijk bewezen een belangrijke functie te hebben in de dorpssamenleving. 

Hanging Baskets
In eerste instantie is onder de vlag van Berg en Dals Bloei  het project “Hanging Baskets” opgestart. Een prachtig initiatief om om het dorp te verfraaien met mooie geraniums. Het project heeft vaste voeten in aarde gekregen en is een begrip geworden in het dorp. Om Berg en Dal nog meer te verfraaien is de Stichting tot verfraaiing Berg en Dal” opgericht. Het contactadres van deze stichting is Oude Kleefsebaan 57, 6571 BD in Berg en Dal. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsraad
Onder de vlag van Berg en Dals Bloei is tevens “de Dorpsraad” opgestart. De dorpsraad is toentertijd vanuit de gemeente Groesbeek aangesteld als contactpersoon tussen de gemeente Groesbeek en de inwoners van Berg en Dal. In januari 2008 is de dorpsraad een zelfstandige stichting geworden. De dorpsraad heeft een eigen website die te bezoeken is via www.dorpsraad-bergendal.nl.

Verjonging in de stichting
In de laatste jaren heeft Berg en Dals Bloei een verjongingskuur ondergaan. Er zijn vele nieuwe vrijwilligers bij gekomen, uiteraard met nieuwe ideeën en een nieuw elan. Het bruist van leven, gebaseerd op de stokoude idealen van een bevolking die een echte gemeenschap wil vormen in een prachtig dorp als het onze.