Dodenherdenking 4 mei

 

Ieder jaar op 4 mei organiseert Berg en Dals Bloei de Dodenherdenking bij het monument dat gelegen is aan de Klarendalseweg in Berg en Dal.

Er is gelegenheid tot het houden van toespraken en het leggen van bloemen en kransen tijdens de plechtigheid. De muzikale omlijsting vindt plaats door muziekgezelschap Edelweisz.

Wij proberen het elk jaar een eigentijds karakter te geven met inwoners die hun verhalen willen delen uit de oorlogsjaren. Met name vinden wij het belangrijk dat ook de jeugd is betrokken en deze wordt nadrukkelijk van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

 

Dodenherdenking 2021

Net zoals in 2020 kende de dodenherdenking 2021 een ander karakter, de nog geldende coronabeperkingen noodzaakten ons tot een andere opzet.Er was geen plechtigheid met muziek, toespraken en volop aanwezigen. Namens het dorp heeft Berg en Dals Bloei een bloemstuk gelegd en hebben anderen op enig moment de gelegenheid gehad tot het plaatsen van bloemstukken en een krans. Uiteraard heeft Berg en Dals Bloei ervoor gezorgd dat op 4 mei de vlaggen bij het monument halfstok hingen en op 5 mei weer in volle glorie.