Intocht Sinterklaas

 Vervalt maar wel tekeningactie!

Elk jaar organiseert Berg en Dals Bloei de intocht van Sinterklaas in Berg en Dal. Een feestelijke stoet met muziek van vele kinderen met hun ouders die start op de Waldeck Pyrmontsingel met als eindpunt Gemeenschapshuis Kerstendal.

De goede Sint en zijn trouwe pieten worden daar onthaald met een heel programma voor de kleintjes en ouders. De vele blije kindergezichtjes zijn ieder jaar weer een lust om te zien. Voor wat betreft de “pietendiscussie” volgen wij de maatschappelijke ontwikkelingen en nemen onder meer het Sinterklaasjournaal van de NPO als uitgangspunt. Daarnaast zijn wij op dit moment aan het onderzoeken in welke vorm er nog draagvlak is voor de traditionele zwarte piet in ons dorp. Met name de beleving onder de kleintjes in het basis onderwijs nemen wij mee in onze overwegingen. Tenslotte gaat het om hun feest. 

Op aanwijzing van de gemeente Berg en Dal vindt dit jaar geen intocht of bijeenkomst plaats. Berg en Dals Bloei voelt zich erg verantwoordelijk voor de gezondheid van haar gasten en vrijwilligers. 

Maar lieve kindertjes niet getreurd!

Berg en Dals Bloei heeft samen met de burgemeester een fantastische tekeningactie bedacht. Ga terug naar de homepagina op de site en kijk bij "Tekeningactie Sinterklaas 2020".